Skal du til Sydfrankrig? Så book en feriebolig i Cannes

Posted on Posted in Generelt, Rejser

Cannes, kendis byen på den franske Riviera, er mest kendt for dens verdensberømte årlige filmfestival. Det er den eneste filmfestival udenfor USA, som Hollywood har en helvedes respekt for. En gylden palme fra Cannes er den bedste udmærkelse, en film kan gøre sig fortjent til. Hollywoods Oscar betyder mere, når det gælder udmærkelse af skuespillere. Men for selve filmen er det Cannes gyldne palme, der bærer mest prestige.

Cannes er også et populært bosted for de smukke og berømte. Mange internationale superstjerner har en villa eller en feriebolig i Cannes.

Hvad med dig? Kunne du drømme om en feriebolig i Sydfrankrig, Cannes med god beliggenhed og at holde ferie i et super klima?

Tro det eller ej, men starten til denne drøm er kun et museklik væk.

En by med 2000 års historie

Cannes har fået sit navn i herrens år 1035. Men på dette tidspunkt var byen allerede 1200 år gammel! Cannes kan dokumenteres helt tilbage til 200 BC. Der etablerede en ligurisk stamme, med navn Oxybii fra kystområdet omkring Genova, en fiskerby med navn Aegitna. Navnet lyder græsk, men ingen aner i dag, hvad det betyder.

I Romerriget var Cannes allerede en betydningsfyld havneby med en vigtig strategisk beliggenhed for kontrol over Lérin øerne.

A.D. 891 blev byen, nu kaldt Canua, erobret af Saracenerne, som var muslimske krigere fra Nordafrika. De holdt byen i godt 100 år. Efter saracenerne blev fordrevet, byggede munke en befæstet borg i 1035, hvor byen fik sit nuværende navn, Cannes.

Munkene kontrollerede Cannes i godt 500 år. I 1530 gjorde byen sig uafhængig af Vatikanet og blev en af de mange selvstændige bystater i regionen.

Cannes byder på et fantastisk klima og masser af festivaler

Cannes har et typisk middelhavsklima, men er begunstiget af et særligt mikroklima, som giver området omkring byen ekstra meget solskin. I gennemsnit skinner solen i sommermånederne 11 timer om dagen. Det er stort set fra daggryn til solnedgang. Men med 25 grader i middel, er somrene ikke så voldsomt varme som i andre dele af Sydfrankrig. Vintrene er milde, men de nærmeste alpine skipister er kun 1½ timers kørsel væk.

De eneste våde måneder er oktober og november, hvor der typisk falder omkring 110 mm regn. Det er ca. en tredjedel af, hvad der kan falde i København på en dag, når der er skybrud.

Cannes filmfestival er den berømteste, men langt fra den eneste festival. Udover filmfestivalen, som så dagens lys allerede i 1946, kan der nævnes:

  • Cannes Lions International Festival of Creativity – en global festival for reklame industrien
  • Midem – verdens mest betydningsfulde musikmesse
  • MIPIM – verdens største messe for ejendomshandel
  • Carnival on the Riviera – en årlig carnival parade
  • The International Festival of Games – kortspil og brætspil
  • Cannes Yachting Festival – en luksus lystbåd show i the det gamle havn.

Listen kunne blive meget længere. Men den skal i hvert fald rundes af med Le Festival d’Art Pyrotechnique, en årlig fyrværkeri konkurrence af sandeligt ekstravagante dimensioner.

Har det vækket din interesse?