Skal du til USA? Så husk dit ESTA Visum, inden du køber din flybillet

Posted on Posted in Generelt, Lovgivning, Rejser, Service

Planlægger du og din familie, eller måske dine venner, at rejse til USA? Så er der noget, som I alle må være opmærksomme på. Glem ikke, at hver rejsende skal ansøge om et ESTA visum. Men hvad indebærer et ESTA visum? Hvorfor er det nødvendigt? Og hvad skal du være opmærksom på, når du ansøger om et ESTA visum? Det kan du få svar på her.

Ansøg om ESTA visum

Et ESTA visum (Electronic System for Travel Authorisation) er en nødvendighed, hvis du gerne vil rejse til USA og opholde dig i landet i mindre end 90 dage. Dette visum skal man ansøge om, hvis man planlægger at være i USA i under 90 dage. Du står selv for at udfylde ansøgningen, som senere skal ses efter og godkendes. Du kan lave en ESTA visum ansøgning, via en online formular. Vær opmærksom på at USA skal bruge oplysninger for hver enkelt rejsedeltager.

Ansøgningsprocessen

Det tager ikke mere end 10 minutter at søge om et ESTA visum. Står du med spørgsmål, eller har behov for hjælp til at udfylde oplysningerne i den online formular, kan du kontakte hjemmesidens kundeservice døgnet rundt, enten via e-mail eller telefon. På den måde kan din ansøgning hurtigt blive sendt af sted, og godkendt i en fart, så du er klar til at rejse. Du kan på hjemmesiden også tjekke statussen på dit ESTA, for at se hvor langt henne i processen dit ESTA efter afsendingen er kommet. Et ESTA visum koster 14 USD. ESTA visumsansøgningerne bliver i 99,5 procent af tilfældene altid godkendt. Hvis du har modtaget dit visum, vil det være gældende i 2 år på betingelse af, at dit pas ikke udløber inden for disse 2 år. Du vil automatisk modtage en påmindelse, inden dit ESTA visum udløber.

Hvad skal jeg være opmærksom på?

Rejsende skal have indsendt ESTA visumansøgningen minimum 72 timer før afrejse. Du rådes dog til at ansøge i god tid. Så snart du får svar tilbage om at autorisation er godkendt, vil det sige at du nu har rejsetilladelse til USA. Modtager du besked om at din rejse ikke er autoriseret, skal du som rejsende opnå et visum på en amerikansk ambassade eller konsulat før du rejser til USA. Det kan være nødvendigt at søge om et nyt ESTA visum, selvom du i forvejen har et gældende. Hvis du får udstedt et nyt pas, skal du igen ansøge om en ny rejsetilladelse. Ændre du navn, så det ikke længere stemmer med oplysningerne i dit ESTA visa, må du igen søge om rejsetilladelse. Ændre du køn eller skifter dit statsborgerskab, skal du også igen søge om rejsetilladelse. Det er derfor vigtigt, at du tjekker dine tidligere oplysninger for at sikre, at disse er up-to-date. Er du opmærksom på disse ting, vil du hurtigt modtage en rejsegodkendelse. Herefter kan du roligt rejse ind i USA.