Forlædremyndighed – Hjælp til familieretshuset

Posted on Posted in Børn, Generelt, Lovgivning, Service

Skal du og den anden forældre gå fra hinanden og står du/i nu og døjer med det helt store spørgsmål omkring forældremyndighed, regler og advokatbistand dertil. Det kan være meget svært at navigere helt alene og det er næsten hel uundgåeligt, at følelser også kommer i spild samtidig. Læs med her og få nogle gode råd om hvordan du skal håndtere det hele.

Hvad er realistisk for dig og den anden partner?

Det er meget nemt at lade sine følelser løbe løbsk og at lade sig rive med at den negative stemning der er opstået mellem dig og den anden partner. De problematikker i står overfor kan meget hurtigt manifesterer sig i spørgsmålet omkring forældremyndighed og hvem det er af jer, der skal tage vare på jeres børn. Det bliver i sidste hurtigt til en magtkamp mellem jer hvor det ikke er logikken men følelserne der styrer.

Det er vigtigt at man så vidt muligt prøver at forholde sig rationelt til tingene og kigger på sin enkelte situation. Er det realistisk for jer for eksempel at have delt forældremyndighed? Eller er det den ene eller anden forældre som skal have denne?

I langt de fleste parforhold er det normalt at have delt forældremyndighed og selvom det naturligvis kan være svært at navigere sammen, så kan det i sidste ende være det rette for barnet. Der kan dog også være tilfælde af vold og traume i hjemmet som gør, at det ikke ville være sikkert for den ene eller anden part, at man har delt forældremyndighed.

Det er en situation der kan være meget individuel og det er blandt andet noget det kan være en god ide at navigere sammen med en professionel.

Vælg et advokathus der kan hjælpe

Hvis du har mistanke om at spørgsmålet omkring forældremyndighed samt ændring af samvær meget hurtigt kan lede til ballade og en større magtkamp mellem dig og den anden partner, så er det vigtigt at tage kontakt til et professionelt advokathus. Og det skal være en håndfuld advokater, som har god forstand på sager omkring forældremyndighed.

Du kan eventuelt tage et kig på www.se-dit-barn.dk, som mange danskere har haft godt succes med gennem sager som dette. Hos dem kan man forvente en god behandling og en hjælpende hånd igennem hele processen.

Det er en lang proces – vær god ved dig selv!

Det er til sidst vigtigt at indse meget hurtigt, at dette nemt kan komme til at tage tid og at spørgsmålet om endelig forældremyndighed kan udvikle sig til noget af en kamp. Det er værd at spørge sig selv fra starten af, hvorvidt man er villig og i stand til at tage denne kamp for sine børns skyld.

Derudover er det vigtigt at give rum til de svære følelser der kan opstå under netop sådan en kamp om forældremyndighed. Og disse følelser kan tage mange forskellige former. Det kan eventuelt være en ide at tage en snak med en terapeut omkring dem, hvis man har meget svært ved at navigere i dem selv. Men nogle gange handler det simpelthen også bare om at  lade en føle det, som man har brug for at føle i øjeblikket.